Excel Basis: Conditional formatting in Excel 2007 – Kleur afhankelijk van de waarde

Posted on september 12, 2008 door

4


Probleem: Je wil bepaalde cellen in je excel workbook er laten uitspringen door ze een kleur te geven afhankelijk van de waarde van de cel.

Oplossing: Conditional formatting in excel!

We starten met een tabel waar voor verschillende namen een aantal scores worden weergegeven:

Voor de verschillende kolommen zouden we willen weergeven welke scores goed zijn en welke slecht. Bv. in kolom B, Timing, is 20 een goede score en 0 een slechte. Stel dat we 20 willen weergeven in het groen, en 0 in het rood. Vandaar de naam Conditional Formatting omdat je formattering afhangt van een conditie: in dit geval de waarde van de cel.

Hoe doen we dit nu?

We selecteren eerst cel B2, en klikken daarna op “Conditional Formatting” > “Highlight cell rules” > “Equal To…” in de Home tab.

In het venster dat dan verschijnt kan je links (rood omcirkeld) aangeven welke waarde er in het oog moet gehouden worden, en rechts kan je uit een aantal vooraf bepaalde formaten kiezen, of zelf één bepalen (custom).

Druk op Ok om deze instelling te bewaren. Hoe ga je nu de cel rood kleuren als de waarde gelijk is aan 0? Simpel: herhaal bovenstaande stappen (voor dezelfde cel: in dit geval B2) en vul0 in ipv 20 in het venstertje hierboven. Om deze instellingen naar de andere cellen van kolom B te kopiëren gebruik je de “Format Painter”.

Selecteer cel B2, klik op Format Painter, en selecteer alle cellen waar je de formatteringsregels op wil gebruiken. Het resultaat ziet er zo uit:

Heb je nog vragen over Conditional Formatting in Excel, of is bovenstaande post niet duidelijk? Laat gerust een berichtje achter in de comments!

Technorati :
Del.icio.us :

Advertenties